bouw-en-installatie-hub 27 juni 2023

Van spreidplug tot een bouwrobot

Fischer biedt digitale oplossingen voor de volledige levenscyclus van een gebouw. Het assortiment omvat wereldwijde innovaties op het gebied van robotica en sensortechnologie, BIM-diensten, de fischer FiXperience ontwerpsoftware en digitale diensten zoals de fischer plugzoeker-app voor het selecteren en gebruiken van producten. Deze oplossingen optimaliseren de planning, constructie en exploitatie van gebouwen.

Sinds de introductie van de gepatenteerde kunststof spreidplug in 1958 heeft de fischer Groep zich blijven ontwikkelen en biedt nu systeemoplossingen en diensten voor planning, constructie en exploitatie in de volledige toeleveringsketen van een gebouw. Het bedrijf biedt ook digitale diensten op het gebied van BIM (Building Information Modelling), geautomatiseerde constructie, verbonden bevestigingsproducten op het Internet of Things, evenals praktische tools voor het ontwerpen, selecteren en gebruiken van producten.

fischer BauBot

De bevestigingsexpert tilt het idee van het systeem naar een hoger niveau met zijn BauBot-robot. De volledig geautomatiseerde bouwplaatsassistent maakt boorgaten en installeert fischer-bevestigingsoplossingen in muren, vloeren en plafonds op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Door de BauBot te gebruiken in combinatie met een digitaal bouwplan kunnen bouwplaatsprocessen bijna volledig geautomatiseerd en gedocumenteerd worden. Het gebruik van de robot verhoogt de werkefficiëntie, ontlast installateurs, vermindert fouten en bespaart tijd, wat uiteindelijk het succes van het project garandeert.

fischer Construction Monitoring

Als volgende primeur stelt fischer’s Construction Monitoring-cloudmodule binnen het myfischer-portal bestaande voorspankrachten in bevestigingen te monitoren in combinatie met fischer’s sensor-geïntegreerde producten, SensorAnchor en SensorDisc. De SensorAnchor ankerstang maakt precieze meting en monitoring op afstand mogelijk. Samen met de SensorDisc-wasmachine kan de voorspankracht van verschillende schroefverbindingen eenvoudig worden gemonitord met een druk op de smartphone. De gegevens van de sensor-geïntegreerde bevestigingsproducten kunnen worden gelezen met de fischer PRO-app of via een webapplicatie. Hierdoor neemt de informatiestroom toe, samen met de levensduur, duurzaamheid en veiligheid van constructies en faciliteiten, met een consistent hoge mate van onderhoudsefficiëntie.

Digitale en echte elementen worden één

Het assortiment BIM-diensten van fischer omvat digitale tweelingen van relevante fischer-product- en systeemportfolio’s, waaronder inzetstukken (fischer ankerkanalen), gevelonderconstructies, evenals installatie- en brandbeveiligingssystemen. Met zijn BIM-engineeringsdiensten ondersteunt fischer zijn klanten bij het selecteren, ontwerpen en modelleren van fischer-bevestigings- en systeemoplossingen, evenals het creëren van digitale modellen en componenten die zijn geoptimaliseerd om te voldoen aan de specifieke eisen van de klant of het project. fischer Field to BIM-diensten maken landmeten en modelleren mogelijk, inclusief puntwolkanalyse en -verwerking, naast as-built documentatie om een 3D-beeld van de bestaande structuur te creëren. fischer BIM to Field Support maakt het mogelijk om planningsgegevens over te dragen van een BIM-model naar een echt bouwterrein met behulp van digitale modellen en geavanceerde technologie zoals de BauBot-robot, waardoor snelle voortgang op de bouwplaats wordt gegarandeerd.

Digitale tools

Bevestigingsoplossingen voor complete projecten en individuele toepassingen kunnen nauwkeurig en efficiënt worden gepland met de FiXperience-software. De software is wereldwijd geldig wat betreft de huidige Europese toepassingsdocumenten (ETA) en bijbehorende normen, evenals andere nationale en internationale ontwerpnormen. De fischer FiXperience Suite is ook beschikbaar als een online browserversie met het C-FIX-module, evenals een desktopversie met gespecialiseerde toepassingsmodules voor zeven verschillende vakgebieden.

De nieuwe FEM-module in de C-FIX-software van fischer’s Fixperience Online Suite maakt ook gebruik van lineaire veermodellen in combinatie met de FEM (Finite Element Method) om snel en eenvoudig de stijfheid van de basisplaat te verifiëren en realistische ankerkrachten te berekenen.

Professionele gebruikers en planners kunnen informatie en veel handige functies over fischer’s bevestigingstechnologie overal en altijd raadplegen via de fischer PRO-app voor Android- en iOS-smartphones en -tablets. De productadviseur in de app stelt vakmensen en ingenieurs in staat om snel en eenvoudig het juiste individuele product of de meest geschikte systeemoplossing te vinden door een paar standaardparameters in te voeren. Producten kunnen rechtstreeks worden gekocht via de aangesloten online retailers van fischer of in de winkel. De app biedt functies zoals het maken en snel raadplegen van installatierapporten, evenals een calculator om de benodigde hoeveelheid mortel voor gelijmde ankers en naderhand geplaatste wapeningsverbindingen te bepalen. Gebruikers kunnen ook intuïtief meer informatie vinden over de wereld van fischer-bevestigingen, rechtstreeks met fischer Application Engineers chatten en nog veel meer.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant