bouw-en-installatie-hub 12 december 2023

Nieuwe PV werkschakelaar van ABB

Het aantal zonnepanelen op daken van woningen en bedrijfspanden stijgt. Geen wonder dat installatiesnelheid en comfort steeds belangrijker worden. ABB speelt in op die trend met de nieuwe PV-werkschakelaar.

De nieuwe werkschakelaar van ABB wordt in 2- en 4-polige uitvoering geleverd. Naast de aardaansluiting aan de buitenzijde van de schakelaarbehuizing, bevinden zich aan de binnenzijde aparte aardaansluitingen voor groepenkast en omvormer. Door de aansluitingen voor E- installateur en PV-installateur gescheiden te houden, kunnen beiden afzonderlijk hun werk doen. Dat werkt wel zo tijdbesparend en efficiënt.

Niet onbelangrijk voor later onderhouds- of reparatiewerk: de werkschakelaar is met een hangslot te vergrendelen. De schakelaar maakt deel uit van ABB’s omvangrijke programma voor PV-installaties, variërend van groepenkast tot EV-laadpaal.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant