bouw-en-installatie-hub 1 augustus 2023

Gebouwtechniek centraal bij nieuw TVVL-congres

De expertgroepen Klimaattechniek en Gebouwautomatisering van TVVL slaan de handen ineen om een nieuw congres te organiseren dat ingaat op de steeds hogere eisen die aan gebouwen worden gesteld. Toekomstbestendige gebouwen moeten immers energiezuinig, gifvrij en circulair zijn en bestand zijn tegen de steeds extremere weersomstandigheden die het gevolg zijn van klimaatverandering. Dit alles zonder concessies te doen aan het comfort van de gebruikers.

De oplossing voor deze uitdagingen ligt volgens TVVL in technologische vooruitgang: automatisering, datatechnologie, analyse en kunstmatige intelligentie. “Wat betekent dit voor ontwerpers, installateurs en bovenal de eigenaren en gebruikers van deze gebouwen? Deze vraagstukken overstijgen disciplines en specialismes binnen de installatietechniek. Daarom hebben de expertgroepen Klimaattechniek en Gebouwautomatisering hun krachten gebundeld en is dit nieuwe congres tot stand gekomen.”

Het programma
Op 19 september kunnen bezoekers van 12.00 uur tot 18.00 deelnemen aan diverse plenaire en parallelle sessies die verschillende aspecten van gebouwtechniek en hun invloed op de gebouwgebruiker belichten. Met onderwerpen die variëren van GACS tot circulariteit en embedded CO2 belooft de programmering waardevol te zijn voor een breed publiek. Enkele sprekers die zullen presenteren, zijn Bram van der Smagt, Wilfred van der Plas, Jos Ruijter, Kevin de Bont, Dennis Verschoor, Shalika Walker, Ruben Zonnevijlle en Bert Elkhuizen.

Het congres vindt plaats in Antropia Cultuur- en Congrescentrum te Driebergen-Rijsenburg. Aanmelden kan hier.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant