bouw-en-installatie-hub 30 november 2023

Nieuwe fischer FID II en FID II Plus isolatiebevestigingen voor buitenisolatie

Muren met externe thermische isolatie-composietsystemen, ook wel buitengevelisolatiesystemen genoemd, bieden gebouwen extra energie-efficiëntie. Met de nieuwe FID II en FID II Plus isolatiebevestigingen van Fischer kunnen lichte tot middelzware bevestigingen rechtstreeks in de isolatie worden bevestigd zonder een thermische brug.

Pakketkasten, laadpunten voor elektrische voertuigen, satellietschotels of houders voor rolluiken – FID II Plus biedt een pluspunt in draagvermogen door zijn ideale combinatie met een chemisch additief component. In combinatie met de isolatiebevestigingen verhogen de Fill&Fix vloeibare plug of Fischer PU-schuim van Fischer de belastingswaarden met maximaal 100%. Het chemische component wordt in de schroefopening geïnjecteerd en verbindt zich met de isolatie via de openingen in de plug. De Fischer FID II isolatiebevestiging, een andere nieuwe toevoeging aan het assortiment van Fischer, is ideaal voor het bevestigen van lichte bevestigingen zoals externe verlichting, bewegingssensoren, huisnummers of deurbellen aan ETICS.

Beide pluggen kunnen worden gebruikt buitengevelisolatie met alle soorten gangbare isolatietypes en opbouwen (minerale wol, geëxpandeerd en geëxtrudeerd polystyreen (EPS/XPS), houtvezel, polyurethaan hard schuim (PU)).
De vele kenmerken van de nieuwe isolatiebevestigingen van Fischer zorgen voor extra gemak, precisie en flexibiliteit tijdens de installatie en bieden een veilige grip. Dankzij de gecombineerde centrering, frees- en snijfunctie van de plugpunt kunnen de pluggen nauwkeurig worden ingeschroefd voordat ze een vlakke pasvorm in de isolatie bieden zonder het oppervlak te beschadigen.

Flexibele verwerking

Het gebruik van conventionele schroeven met diameters van 4,5 tot 6 mm (FID II Plus) of 3,5 tot 4,5 mm (FID II) maakt flexibele verwerking mogelijk. Dankzij hun speciale puntgeometrie kunnen de pluggen in pleisterwerk met diktes tot 10 mm worden geschroefd zonder voorboren, zodat deze stap kan worden overgeslagen, wat het proces eenvoudiger en sneller maakt. Voor dikkere pleisterlagen wordt aanbevolen om voor te boren. De isolatiebevestigingen kunnen met snelheid en gemak worden geïnstalleerd in ETICS met een standaard draadloze schroevendraaier. Hun TX 40 bit-adapter biedt een krachtige aandrijving. Bij gebruik van de FID II Plus als systeem samen met Fischer Fill&Fix of Fischer PU-schuim moet de uithardingstijd van het chemische component in acht worden genomen voordat de schroef kan worden geïnstalleerd. Na de voorgepositioneerde installatie kunnen de pluggen bovendien worden afgedicht met een afdichtingsmiddel om het bevestigingspunt te beschermen tegen vocht. De speciale geometrie onder de kop van de pluggen zorgt voor een schoon resultaat bij het plaatsen.

Met zijn lage kopdiameter biedt de FID II ook een geoptimaliseerd uiterlijk, wat betekent dat de plugrand zelfs bij het installeren van slanke bevestigingen niet zichtbaar is, waardoor een perfect verborgen en vlakke bevestiging wordt gegarandeerd. Gemaakt van met glasvezel versterkte kunststof, zorgen de nieuwe producten voor maximale stabiliteit in ETICS, inclusief drukbestendige isolatiematerialen zoals houtvezel.

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant