bouw-en-installatie-hub 23 mei 2023

Beursnieuws: Hout ongekend populair

“Lichter, natuurlijk en bewezen gezonder”, licht Robbert Jan Dekker, directeur bij Koninklijke Dekker Hout toe. “De gevels en wanden worden voorzien van alle uitsparingen voor elektra en waterleidingen en indien gewenst ook reeds van kozijnen, ramen en gevelbekleding. Daarbij werkt de prijsdaling van vuren hout zeer positief in vergelijking met beton en staal.”

Ook speelt het bedrijf in op het tekort aan timmerlieden in de bouw door haar Austria binnendeuren afgelakt te voorzien van scharnierinkrozingen en indien gewenst van in de wand te schuiven kozijnen. Maar ook door gevelbekleding kant-en-klaar gelakt of gebeitst aan te leveren.

Robotisering

De in Vianen gevestigde houtindustrie haalt tijdrovende bewerkingen van de bouw naar de deels gerobotiseerde 120,000m2 bedrijfshallen. Het drogen van het hout draait op warmte-energie gegenereerd door de gefilterde houtmotverbrandingscentrale.

De stroom voor productie en logistiek komt van de 45,000 zonnepanelen op de daken.

Eigen FSC bosconcessies

De aanvoer en kwaliteit van het hout is gegarandeerd door de 450,000 hectare eigen FSC bosconcessies (11% van de oppervlakte van Nederland) en vier eigen zagerijen in het buitenland. Vanuit het papierloze distributiecentrum kunnen 3,500 hout- en houtcomposietproducten binnen 24 uur geleverd worden. Het koninklijke bedrijf uit 1885 zet in op een verdubbeling van het gebruik van natuurlijke materialen in de bouw binnen 10 jaar.

BouwBeurs 2023

De Bouwbeurs is voor Dekker de uitgelezen kans om een DLT gevelelement, prefab Austria deur/kozijn combinaties met freeslijndeuren, de mooiste gebeitste gevelbekleding en alle nieuwe vlonders in houtcomposiet, bamboe en hardhout te laten zien.

www.dekkerhout.nl

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant