bouw-en-installatie-hub 19 juli 2023

Speciale schroef voor montage van zonnepanelen op geïsoleerde daken

Met de HECO-TOPIX-plus-T Solar, heeft HECO-Schrauben een nieuwe, speciale schroef voor de bevestiging van zonnepanelen op geïsoleerde daken. De schroef is voorzien van een tellerkop, die de druk eenvoudig naar de spanten en dwarsbalken van de onderliggende dakconstructie afleidt. De schroeven zijn leverbaar in lengtes van 240, 300 en 360 millemeter.

“De montage van zonnepanelen op daken waarop isolatiemateriaal is aangebracht, maakt het gebruik van robuuste bevestigingsmiddelen noodzakelijk. De extra druk, die afkomstig is van het installatiemateriaal en de zonnepanelen, van de dakbedekking of van een pak sneeuw in de winter kunnen niet door het isolatiemateriaal gedragen worden”, laat de Nederlandse agent Maarten Lowie weten. “Ook bij drukvaste isolatiematerialen is het noodzakelijk om de extra belasting door de zonnepanelen direct naar de dakspanten of dwarsbalken af te leiden. Voor dergelijke, geïsoleerde dakconstructies is de HECO-TOPIX-plus-T Solar van edelstaal met haar innovatieve schroefdraad direct onder de kop van de schroef een ideale oplossing. De schroef is geschikt voor alle soorten isolatiemateriaal.” 

Druk- en schuifkrachten

Dankzij de schroefdraad direct onder de schroefkop wordt de schroefverbinding als het ware op afstand gerealiseerd, waardoor de zonnepanelen geen druk op de isolatie uitoefenen. De belasting wordt direct via de schroef naar de spanten of dwarsbalken afgeleid. De speciale schroefpunt van de HECO-TOPIX-plus schroef voorkomt bovendien dat de panlatten splijten. Dankzij deze eigenschappen kan de HECO-TOPIX-plus-T Solar schroef eenvoudig en zonder voorboren verwerkt worden en kunnen de haken voor de zonnepanelen snel en netjes bevestigd worden. Additionele schuifkrachten kunnen met behulp van deeldraadschroeven opgevangen worden, die in een hoek van 60° t.o.v. de dakhelling ingedraaid worden.

De HECO-TOPIX-plus-T Solar schroeven hebben een officiële Europese Technische Toelating (ETA19/0553) voor de montage van zonnepanelen, zodat de kwaliteit en de veiligheid van de schroeven en de deugdelijkheid van de bevestiging van de zonnepanelen gedurende hun hele levenscyclus gegarandeerd is. 

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant