bouw-en-installatie-hub 23 mei 2023

De loopbaan van … Patricia Waardenburg

Haar vader was scheepstimmerman in de havens van Rotterdam en thuis werd er ook regelmatig geklust. Van de afvalstukjes maakte Patricia haar eigen `bouwwerkjes`. `Ik vond het fantastisch dat er dan onder mijn handen iets ontstond`, zegt ze. `Ik koos na de basisschool voor de combinatie mavo/ondernemersschool, dus daarmee had ik twee diploma`s tegelijk. Mijn idee was om iets voor mezelf te beginnen, maar daar ben ik toch vanaf gestapt. Ik ging de detailhandel in.`

De smaak te pakken

Na haar scheiding maakte ze als alleenstaande moeder een lastige periode door. `Ik moest het heft in eigen hand nemen, zowel in mijn privéleven als op werkgebied. Ik heb mezelf echt toegesproken en een enorme schop onder mijn kont gegeven: jij gaat er wat moois van maken. Ik kreeg een baan bij een klein bedrijf dat zich bezig hield met klimaattechniek en duurzaamheid, en zo rolde ik de techniek in. Toen de bouwcrisis begon, werd ik wegbezuinigd, maar wat betreft de techniek had ik de smaak wel te pakken. Uiteindelijk werd ik gebeld door een detacheerder die me een baan aanbood bij een grote landelijke installateur, waar ik mede verantwoordelijk werd voor de document control van een groot project. Later werkte ik op de afdeling Innovatie & Advies  en heb ik me intensief beziggehouden met het aanvragen van WBSO-subsidies. Dat is een mooie regeling die lang niet iedereen kent: WBSO staat voor Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Het is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve bedrijven in Nederland.`

Solar

Na een fusie werkte ze samen met een oud-collega bij de afdeling Smart Energy. Ze vertelt: `Deze man had een ontzettend mooi businessplan bedacht om grootschalige projecten op het gebied van solar te ontwikkelen. Dat hebben we samen, als nieuw bedrijfsonderdeel, in de markt gezet. Dat was heel gaaf, we reden heel het land door en niks was te gek, we timmerden enorm aan de weg. Maar het vroeg ook veel van me en ik merkte na een tijdje dat het me teveel energie koste.`

Tussen engineering en klant 

`Op het moment dat ik me – na bijna twaalf jaar bij deze werkgever – begon af te vragen of en hoe ik verder wilde, kwam ik via LinkedIn de vacature van Schöck tegen. Dat sprak mij zo aan dat ik die dag nog heb gereageerd, puur vanuit gevoel. Schöck is producent van koudebrugonderbrekingen (beter gezegd, energie-efficiënte oplossingen voor het verbinden van bouwdelen). Wie in de bouw zit, kent ons product, vooral onze Isokorf® is een begrip. Ik werk er nu ruim twee jaar met veel plezier; het is een warm bad, met fijne collega`s (waaronder Geert Pannekoek), lekker in mijn eigen woonplaats én het is veelzijdig. Mijn functie is medewerker Sales Support, ik zit zeg maar tussen de engineering en de klant in, heel service gericht dus. Daarnaast doe ik een stukje lead management én houd me bezig met New Business, zo ben ik ook weer in aanraking gekomen met hout, want steeds meer gave projecten worden geheel of deels uit hout vervaardigd. Het is duurzaam en uiteraard gewoon erg mooi qua look and feel. Al met al een heel boeiende job en écht mijn ding!`

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie

Ook interessant