Categories for bouw-en-installatie-hub

Circulaire prefabwoningen zijn een kans

juni 2, 2023 8:20 am Published by

De opdrachtgever van Hendrik Mijnders bouwt elke keer heel grote projecten en moet iedere keer het wiel uitvinden. Nu willen ze zich gaan focussen op het bouwen van kleinere onderdelen die ze kunnen herhalen en in meerdere projecten kunnen gebruiken.

4x de renovatie van een monumentaal pand

mei 24, 2023 7:20 am Published by

Bij monumentale panden is het de uitdaging om weer helemaal aan de eisen van deze tijd te voldoen, terwijl tegelijkertijd alle belangrijke historische elementen zo goed mogelijk behouden blijven. Hoewel een renovatie soms ook wordt aangegrepen om een pand volledig te herbouwen en te moderniseren.

NXP neemt nieuwe koeltorens in gebruik

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

Chipfabrikant NXP Semiconductors heeft haar nieuwe koeltorens in Nijmegen officieel in gebruik genomen. BAM was verantwoordelijk voor de bouw van de warm- en koudwaterbassins en het pompgebouw. Ook alle andere elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties vielen onder hun hoede. De werkzaamheden namen ongeveer twee jaar in beslag.

Training bouwen met hout

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

De laatste jaren zien we in Nederland een sterk groeiende interesse in bouwen met hout. Gedreven door duurzame ambities lijkt hout soms wel het nieuwe goud. `Bouwen met Hout` zoomt in op de feiten en ontrafelt de mythen. In vier gerichte modules gaat de training dieper in op de praktische implicaties van houtbouw. Hoe zit het met circulariteit, brandveiligheid of geluidsisolatie bijvoorbeeld? Alle belangrijke aandachtspunten, randvoorwaarden, voordelen en uitdagingen bij het bouwen met hout komen aan bod. Een must voor aannemers, ontwikkelaars en architecten die grip willen krijgen op hout in hun ontwerpen en gebouwen.

Aansluiten bij Initiatief TruStone aantrekkelijker

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

Voor bedrijven die onder de cao Afbouw vallen, wordt het aansluiten bij het Initiatief TruStone financieel aantrekkelijker. Bedrijven die natuursteen importeren die is gewonnen of verwerkt in risicolanden, krijgen een korting van 400 euro per jaar als zij lid worden van het Initiatief TruStone. Voor bedrijven die niet zelf importeren of alleen materialen importeren die zijn gewonnen en verwerkt binnen de Europese Economische Ruimte, betekent dit een lidmaatschap zonder kosten. De korting op het lidmaatschap wordt gefinancierd vanuit het O&O-fonds Afbouw en jaarlijks geëvalueerd.

‘Houtbouw heeft de toekomst’

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

Huizen bouwen van hout is sterk in opkomst. Houtachtige materialen zijn namelijk een duurzamere keuze dan veel traditionele opties, zoals beton en staal. Houtachtig materiaal is bijvoorbeeld veel lichter en daarmee leent het zich uitstekend voor prefabricage. Het productie- en montageproces van ‘prefab’ scheelt veel tijd, en scheelt ook in transport van machines en losse materialen naar de bouwplaats. Dat komt de duurzaamheid in zijn geheel ten goede. Daarnaast blijkt uit cijfers van de Universiteit van Hamburg dat het aan 55 miljoen ton CO2 kan schelen voor ons land wanneer 1 miljoen huizen van hout zijn gebouwd. Houtbouw is dus een aantrekkelijk alternatief. Maar, wat zijn dan verder de drijvende krachten achter het besef dat houten huizen een groenere toekomst bieden? Chris King, Managing Director – Commercial bij MEDITE SMARTPLY deelt twee belangrijke ontwikkelingen.

‘Bouw vernieuwen is evangeliewerk’

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

Hout is het nieuwe goud. Houtbouw zorgt namelijk voor de kleinst mogelijke footprint. Wim-Heerke Spronk vertelt er met enthousiasme over als directeur van Renewbuilding. Een innovatieve starter die circulair bouwen als kunst heeft verheven. `We zijn geen bedreiging, maar een kans. Juist omdat we samenwerken met bouwbedrijven en architecten. Alleen samen kun je een ware omslag in de bouw bereiken.` Hij deelt zijn kennis graag met bouwend en civiel Nederland.

4 natuurinclusieve bouwprojecten

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

Waarom natuur onnodig opofferen, als wonen, werken, ontspannen en leren heel prima valt te combineren met een natuurlijke leefomgeving? Zoals door bij de bouw al zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving en alles wat daar leeft en groeit.

Innovatieroute: Biocomposiet van reststromen

mei 23, 2023 3:16 pm Published by

Ko Melchers, commercial advisor, legt graag uit waarom Fetim onderdeel is van de Innovatieroute op BouwBeurs 2023. ‘Neem alleen al ons nieuwe concept ModiWood Flame Retardant, dat is een grote vooruitgang voor de bouw. Het heeft Brandklasse B en dat wordt steeds vaker voorgeschreven.’