Themazones

Wie GEVEL bezoekt, wil innovaties zien. Geïnspireerd worden door nieuwe materialen en mogelijkheden. De meer experimentele en grensverleggende voorbeelden zijn te zien op de Themazones CREATE, RENOVATE en TRANSFORM. Hier vind je prototypes rechtstreeks uit de keuken van onze technische universiteiten, innovatieve startups en nog veel meer bronnen van inspiratie.

Bijvoorbeeld de Lighthouse Projects van 4TU.Bouw, een samenwerkingsverband van vier Nederlandse universiteiten: TU Delft, TU Eindhoven, Universiteit Twente en Wageningen Universiteit. De prototypes zijn het tastbare eindresultaat van een onderzoeks- en ontwikkelingstraject dat een jaar duurt. In 2017 richtte een van de teams zich bijvoorbeeld op ‘Optimising 3D Concrete Printing', een ander op het ‘CAST Formwork System’ - een modulair houten bekistingssysteem, gebaseerd op CNC-freestechnieken en een derde op Double Curved 3D Concrete Printing.

De komende jaren zal het gaan om energietransitie, circulariteit en klimaatrobuustheid. Siebe Bakker, curator van 4TU.Bouw: “De komende 30 jaar moet er ontzettend veel veranderen, voornamelijk in de bestaande omgeving. De bouw, over het algemeen vrij traditioneel, moet daarin het voortouw nemen.”

De Lighthouse Projects van 4TU.Bouw zijn te zien op de Themazone CREATE.


gevel-doublecurved.png

Beeld: Double Curved Concrete Printing

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners