Talkshows Architectenweb

Op 28, 29 en 30 januari 2020 vind er in samenwerking met Architectenweb een een Talkshow plaats op het event GEVEL 2020. In een serie van drie talkshows - waarin lezingen van steeds een kwartier afgewisseld worden door geanimeerde gesprekken tussen de sprekers en de zaal - zoomt Architectenweb op Gevel 2020 in op het ontwerp van gevels voor utiliteitsbouw. Welke ontwikkelingen zijn er zichtbaar? Wat is er nu en straks mogelijk?


Dinsdag 28 januari 2020: Astrid Piber van UNStudio
Gevels die een verhaal vertellen
astrid-piber.jpg
Ieder gebouw heeft een eigen karakter en de gevel communiceert dit richting de stedelijke omgeving. Deze verhalende kant van de gevel komt bovenop de bouwfysische en bouwtechnische kanten ervan. Het is de kunst om al deze kanten van de gevel in het ontwerpproces te integreren tot een even bijzonder als functioneel geheel. 

Woensdag 29 januari: Joost Vos van Benthem Crouwel Architects
Volgende generatie vliesgevels
joostvos_1576488857.jpg
Er worden nauwelijks nog kantoorgebouwen ontworpen zonder vliesgevels. Maar de ontwikkeling ervan gaat wel verder. Welke stappen zijn hier de afgelopen jaren in gemaakt? Wat is er ondertussen allemaal mogelijk?


Donderdag 30 januari: Hans Hammink van de Architekten Cie
Gebouwen als materiaalbanken
hans-hammink.jpg
Om geen materiaal meer te verspillen, moeten we gebouwen – inclusief hun gevels – opvatten als materiaalbanken. Het betekent dat gevels eenvoudig uit elkaar gehaald moeten kunnen worden, en dat de individuele producten en/of materialen weer eenvoudig gescheiden moeten kunnen worden; opdat ze als product en/of materiaal hergebruikt kunnen worden. In steeds meer projecten is te zien hoe dit principe vorm krijgt.

Mediapartners