Seminar
do 25 januari | 12:00 - 12:30
Innovatietheater

Circulaire Paviljoens: CIRCL Amsterdam en The Greenhouse Utrecht

Een circulaire gevel is er een die hergebruikt kan worden zonder, of met zo min mogelijk, degeneratie. Dat was de basisgedachte bij het gevelontwerp voor paviljoen CIRCL in Amsterdam en The Greenhouse in Utrecht. Hiervoor zijn gezamenlijk creatieve en innovatieve oplossingen bedacht die niet standaard zijn en soms nog niet eens bewezen. Het is lef hebben! Het betekent denken buiten de kaders, afwegingen maken tussen functionele en esthetische wensen en pragmatisch zijn. Bovenal is het ontwerpen van een circulaire gevel een samenwerkingsproces. Nu en in de toekomst.


Gevelbouwbedrijf De Groot & Visser heeft de circulariteitsopgave volledig omarmd en heeft twee volledig circulaire paviljoens succesvol opgeleverd. Welke oplossingen pasten wij toe? Waar liepen we tegenaan? En hoe ziet De Groot & Visser de toekomst van circulair bouwen en samenwerken? Deze vragen worden uitgebreid behandeld door Jos Noordzij, engineer van het paviljoen CIRCL in Amsterdam.

Materiaalinnovatie
Circulaire gevels & daken
Spreker
Jos Noordzij
Jos Noordzij, Engineer CIRCL Amsterdam, De Groot & Visser

Jos Noordzij is engineer bij gevelbouwer De Groot & Visser. Jos is geïnteresseerd in de '4.0' economie, data management, lean process engineering en algemene bouwprocessen. Hij is afgestudeerd in Architectuur en Bouwkunde aan de TU Delft.

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners