Seminar
wo 24 januari | 11:30 - 12:00
Innovatietheater

Brandveilige stalen gevels ontwerpen

Sinds de Grenfellramp ligt de brandveiligheid van gevels ook in Nederland onder een vergrootglas. Ralph geeft zijn visie op de ramp in Londen en de rol van de gevel daarin. Staan we er in Nederland beter voor? Hoe zit de Nederlandse regelgeving in elkaar voor verdiepinggebouwen en hoogbouw? En hoe voor industriële hallen? Hoe kunnen we met stalen gevels brandveilige gebouwen maken?

Materiaalinnovatie
Onderhoud van de gebouwschil
Spreker
Ralph Hamerlinck
dr. ir. Ralph Hamerlinck, senior adviseur Bouwen met Staal en directeur Adviesbureau Hamerlinck

Ralph Hamerlinck is senior adviseur bij Bouwen met Staal en zelfstandig brandadviseur bij Adviesbureau Hamerlinck.


Hij is als lid van diverse nationale en internationale commissies (o.a. voorzitter van de NEN-commissies en werkgroepen), betrokken bij brandveiligheidscursussen, auteur van vele artikelen in 'Bouwen met Staal' en andere vaktijdschriften en is als auteur verbonden aan een aantal boeken over staal en brandveiligheid.  Hij heeft in vele projecten het brandveiligheidsadvies verzorgd.


Als spreker over onder meer brand, staal- en staal-betonconstructies, treedt Ralph Hamerlinck regelmatig op voor architecten, constructeurs, afdelingen bouwtoezicht, brandweer en andere groepen. Ralph is in 1986 afgestudeerd aan de TU Eindhoven, studierichting Bouwkunde en later ook aan deze TU gepromoveerd.

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners