Seminar
do 25 januari | 12:00 - 13:00
Arena

Expertise leer je niet uit de boeken. Gevels moet je kunnen bouwen

Marcel Bilow is docent aan de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft. Menig semester gaat hij, vaak in samenwerking met een toeleverende partij uit de bouw, met een groep studenten de uitdaging aan om een gevelontwerp te maken. Eerst ontwerpen, dan maken. Met een flink arsenaal aan materieel gaan de studenten hout, metaal, textiel en glas te lijf.


Volgens Bilow worden de studenten hier betere professionals van. 'Fietsen kan je ook niet leren door boeken te lezen. Ze moeten het voelen, het materiaal door de handen laten gaan en weten hoe je iets opbouwt.' Tijdens zijn lezing vertelt Bilow over de workshops, de trends die hij ziet in de gevelbouw en hoe de jonge generatie professionals daar op in kan spelen.

Onzichtbaar vernuft
Materiaalinnovatie
Spreker
Marcel Bilow
Marcel Bilow, Bucky Lab en medeoprichter van adviesbureau Imagine Envelope

Marcel Bilow is geboren in Bielefeld (D) en studeerde architectuur aan de Detmolder Schule für Architektur. Vanaf 2004 werkt hij samen met Prof. Ulrich Knaack, eerst aan Hochschule OWL en later ook aan de TU Delft. In 2008 was hij mede-oprichter van het adviesbureau Imagine Envelope. In Delft leidt hij momenteel het Bucky Lab en organiseert hij de Bucky Lab Seminars, waarmee vernieuwing in de (gevel-)bouw centraal staat.

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners