Seminar
wo 24 januari | 19:00 - 20:00
Arena

Keynote Stefan Prins - Powerhouse Company: Een goede gevel borgt het programma in de stad

Architectuur maken gaat over vakmanschap. Meer dan ooit is bouwtechnische, maar ook financiële kennis van het maken van goede gebouwen een essentieel gereedschap voor de architect.  Om een hoge kwaliteit in een project te realiseren, is het ontzettend belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen alle partijen: opdrachtgever, adviseurs, gemeente, bouwers en de gebruikers/belanghebbenden.


Voor multifunctionele gebouwen die zich moeten ankeren in een stedelijke omgeving, is het van groot belang dat de gevel vertelt hoe de 'machine' erachter functioneert. Aan de hand van gerealiseerde én recent ontwikkelde en ontworpen gebouwen, vertelt Stefan Prins over ontwerpbeslissingen en hoe deze gebouwen zich gaan voegen in hun context. Ook vertelt hij over dat veranderende vakmanschap en waarom het bureau de keuze maakte om naast een goedlopend architectenbureau, ook een ingenieursbureau en ontwikkelmaatschappij op te richten.

Inside out, outside in
Spreker
Nanne de Ru
Stefan Prins, partner, Powerhouse Company

Stefan Prins is als partner bij Powerhouse Company verantwoordelijk voor alle publieke projecten binnen het bureau en stuurt daarvoor een aantal teams aan die gespecialiseerd zijn in dit type projecten en opdrachtgevers. De afgelopen jaren werkte hij onder meer aan het Erasmus Paviljoen en het Rhijnspoorgebouw Amsterdam.

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners