Seminar
di 23 januari | 16:00 - 17:00
Arena

Keynote: Engineering Clarity - Transparant construeren

James O'Callaghan is met zijn bureau Eckersley O'Callaghan Engineers in Londen verantwoordelijk voor het constructieve ontwerp van onder andere het Steve Jobs Theater, de Apple Campus en de Apple Store op 5th Avenue. Glasheldere constructies, met onzichtbaar vernuft. James zal tijdens GEVEL een keynote geven over het werk van zijn bureau en de (technische) filosofie achter de constructieve ontwerpen. De lezing is in het Engels.


About this lecture


Clarity of thought and expression is considered to be the ultimate aspiration for many designers. Through case studies, we will discuss how an integrated engineering approach can deliver architecture vision through elegant, efficient and rational structures and facades. We will focus on the rigorous process of distilling complexity and relentless refinement which is at the heart of driving clarity to its zenith.


 

Geld verdienen met de gebouwschil
Onzichtbaar vernuft
Materiaalinnovatie
Spreker
James O'Callaghan
James O'Callaghan, Eckersley O'Callaghan Engineers

James O'Callaghan is een constructeur met meer dan twintig jaar ervaring. Inmiddels kan hij een autoriteit op het gebied van constructief glas worden genoemd. Het meest bekend zijn de zeer innovatieve ontwerpen voor glazen gevels, trappen, bruggen en de constructieve elementen in de iconische Apple Stores over de hele wereld. Eckersley O'Callaghan Engineers werd in 2004 opgericht en telt inmiddels negentig medewerkers en vestigingen in Londen, New York, San Francisco, Parijs en Shanghai. Het bedrijf heeft al heel wat awards op zijn naam staan, waaronder 'Engineering Consultant of the Year 2016' in Groot-Brittannië. O'Callaghan is visiting professor aan de TU Delft en kreeg onlangs de Phoenix Award voor zijn bijdragen aan de innovatie in de glasindustrie.

Hoofdmediapartnershib-jblogo.png
Mediapartners