Nieuws
20 december 2019

5 x de mooiste Kerstgevels!

Kerst gaat een steeds grotere rol spelen in Nederland. Zo is dat ook terug te zien in onze (winkel-) straten. Duizenden lichtjes tegen de gevels van de gebouwen en honderden bomen in de ramen. Dit zijn de 5 mooiste kerstgevels.

1. We beginnen met de leukste kerstgevels in ons eigen land. In Nijmegen is al vroeg de kerstsfeer te proeven bij Hotel-restaurant Manna en Blue/ Julliëtte. De eigenaar vind lichtjes ophangen voor 3 weken maar onzin. De lichten hangen bij Manna en Blue altijd al begin November. (Beeld: indebuurt)

kerstgevel.jpg


2. Ook de bijenkorf in Rotterdam pakt groots uit als het om kerst gaat. Een gevel volledig verhult in struiken met lichtjes. Een lichtgevende piramide als toppunt van de kerstversieringen. (Beeld: Rotterdam through my lens)

bijenkorf-rotterdam.jpg

3. Tenslotte heb je in Nederland nog de versierde winkel Scheltema. Zij pakken net iets meer dan lichtjes en kerstbomen uit de kast. Een grote strik en cadeaus op de gevel. Het is een kleurrijke ensemble afgerond met lichtjes en kersttakken. (Beeld: Holland in Pixels)

hh-scheltema-1.jpg

 

4. In het buitenland verstaan ze het woord kerst ook maar al te goed. Zo ook in Parijs bij de Dior-winkel in de Avenue Montaigne. Alhoewel de gevel niet de kerst kleuren bevat, straalt het één en al kerst uit. De witte kerstboom geeft een chique kerstuitstraling. (Beeld: Into the great wide closet)

dior-kerstgevel.jpg


5. Als afsluiter hebben we de gevel van Cartier in London. Het witte gebouw met de rode strik is een opvallende verschijning en behoord daarom zeker in deze top 5. De ramen zijn gevuld met cadeaus en de strik pakt het geheel bij elkaar. (Beeld: Leven Magazine)

cartier-londen.jpg


FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners