Nieuws
26 juni 2019

Expo Utopia: een oproep voor visies op de toekomst

Architecten en studenten architectuur en bouwkunde worden uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan een positieve, innovatieve blik op de toekomst. Op de vloer van GEVEL 2020 is ruimte gereserveerd voor de Expo Utopia, een expositie die plannen laat zien waarvoor het nu misschien nog te vroeg is, maar zeker niet te laat.

Toekomstplannen in de vorm van maquettes, modellen van niet-gewonnen tenders met een brok innovatie, denkkracht gevat in een object, beeld of video: laat de bezoekers en exposanten van GEVEL 2020 zien welke kansen er liggen om een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst van onze planeet. Het team van GEVEL nodigt architecten- en ingenieursbureaus, onderwijsinstanties en andere branchegenoten uit om een bijdrage te leveren aan Expo Utopia.

Voor GEVEL 2020 is gekozen voor het overkoepelende thema Modern Utopia. Anno 2020 zijn er - net als ten tijde van het verschijnen van het boek van H.G. Wells (‘A Modern Utopia’, 1905) -  ontwikkelingen die van grote invloed zijn op de plannen voor de bebouwde omgeving op de thema's technologie, maatschappij en ideologie. De vakbeurs vindt plaats van 28 tot en met 30 januari in Ahoy Rotterdam en wordt georganiseerd door Jaarbeurs.

Tot 1 december 2019 is het mogelijk om een idee voor een bijdrage aan Expo Utopia in te dienen. Expo Utopia wordt gepubliceerd via de online kanalen van GEVEL/Jaarbeurs en de mediapartners. Tijdens GEVEL is er op verschillende podia gelegenheid om de ideeën aan het publiek te presenteren.

Klik hier voor een pdf met meer informatie.

 

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners