Nieuws
11 januari 2018

Nieuws: De gevel verdwijnt: maar hoe dan? Denk mee!

Winy Maas gaat het vertellen tijdens de opening van GEVEL 2018: in zijn optiek zal de gevel (in de huidige vorm) verdwijnen. Maar hoe, dat zal de toekomst ons leren. Om die toekomst iets dichterbij te brengen, organiseert MVRDV samen met The Why Factory, Jaarbeurs en DAX een zogenoemde Denktank op dinsdag 23 januari op de beursvloer. Denktank No Facade: ieders ideeën zijn welkom!

Architecten, ingenieurs, gevelbouwers, studenten gaan in de Denktank No Facade brainstormen over drie thema's: Responsive, Transparent, Green. De resultaten worden direct zichtbaar gemaakt op een enorme wand op de beursvloer en na afloop samengevat in een digitale publicatie. Het doel is om een ideeëncatalogus te vormen voor de gevel van de toekomst. Deze publicatie wordt aan het eind van de beursdag gepubliceerd op de websites van GEVEL, MVRDV en DAX.

Oproep!
Inmiddels heeft vanuit de academische wereld al een aantal experts zich gemeld voor deelname;  vanuit de praktijk zijn deelnemers nog steeds zeer welkom. Voor iedereen die eens vanuit de waan van alledag wil duiken in een wereld van ideeën, scenario's en positieve energie: doe mee met deze unieke denktank. Werk een dag samen in een ongebruikelijke setting, breid je netwerk uit en geef nieuwe impulsen aan je vakgebied. De Denktank wordt ingeleid door Winy Maas, aansluitend aan zijn keynote om 11:00 uur in de Arena op de beursvloer.

Voor meer informatie en aanmelden: caroline@dax-digitaal.nl of kijk op dax-digitaal/denktank.
De voertalen zijn Engels en Nederlands.

gevel18-chanelstore.png

Transparent: de gevel van Chanel in Amsterdam. Foto Dario Scagliola & Stijn Brakkee voor MVRDV.

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners