Nieuws
03 januari 2018

Nieuws: Een goede gevel borgt het programma in de stad

Architect Nanne de Ru van Powerhouse Company geeft op donderdag 24 januari om 19:00 uur een keynote in de Arena van GEVEL 2018. Het Rotterdamse bureau heeft zich in ruim tien jaar tijd ontwikkeld tot een internationaal opererend bedrijf met een bijzonder oeuvre van grote binnenstedelijke projecten en luxueuze, hoogwaardig gedetailleerde villa's.

Nanne de Ru: "Architectuur maken gaat over vakmanschap. Meer dan ooit is bouwtechnische, maar ook financiële kennis van het maken van goede gebouwen een essentieel gereedschap voor de architect. Om een hoge kwaliteit in een project te realiseren, is het ontzettend belangrijk dat er een goede samenwerking is tussen alle partijen: opdrachtgever, adviseurs, gemeente, bouwers en de gebruikers/belanghebbenden."

Voor multifunctionele gebouwen die zich moeten ankeren in een stedelijke omgeving, is het van groot belang dat de gevel vertelt hoe de ‘machine’ erachter functioneert. Aan de hand van gerealiseerde én recent ontwikkelde en ontworpen gebouwen, vertelt Nanne de Ru over ontwerpbeslissingen en hoe deze gebouwen zich gaan voegen in hun context. Ook vertelt Nanne over dat veranderende vakmanschap en waarom hij de keuze maakte om naast een goedlopend architectenbureau, ook een ingenieursbureau (PCCE) en ontwikkelmaatschappij (RED Company) op te richten.

In de thuisstad Rotterdam leverde Powerhouse Company in de afgelopen tijd een aantal projecten op: het Erasmus Paviljoen (in samenwerking met De Zwarte Hond) met bijzondere bewegende gevel en de renovatie van kantoorgebouw WillemsWerf. Op dit moment is de Baan Toren in aanbouw, een project van RED Company en Powerhouse in samenwerking met IMd Ingenieurs, Being Development, Martens Bouwbedrijf en Roodenburg. Deze woontoren in hartje Rotterdam belooft een bijzondere toevoeging aan de skyline te worden.

Wil je de keynote van Nanne de Ru bijwonen? Kijk hier voor meer informatie »

gevel18-baan-tower.jpg

FacebookTwitterLinkedinMailPrint

Lees ook

Mediapartners