GEVEL Exposities

De vloer van GEVEL 2022 wordt letterlijk omlijst door een reeks aan exposities.

In samenwerking met de exposanten, branche-organisaties, onderwijsinstellingen en de ambassadeurs worden verschillende media ingezet om de bezoeker van GEVEL te inspireren.

Inception Cinema, Project Expo

Meteen bij binnenkomst in Hal 3 valt het oog op een enorm videoscherm op de wand naar Hal 4. Dit scherm toont doorlopend fragmenten en video’s die een weerslag zijn van het dagprogramma en het aanbod op de vloer. De open vloer naar de lounge van Inception Cinema biedt ruimte aan mock-ups en gevelpresentaties op ware grootte: de Project Expo.

Betonhuis: Experimenteel Beton

In Hal 4 toont het Betonhuis de resultaten van recente workshops van de betonindustrie met architecten die de brancheorganisatie organiseert onder de noemer ‘Experimenteel Beton’. Met de verschijning van een boek met een overzicht van de resultaten van het afgelopen decennium, zal ook de expositie een collectie van eerder getoonde elementen laten zien.

Innovation Wall

GEVEL is een goed moment voor producenten en gevelbouwers om hun nieuwste producten en systemen te laten zien. Langs de achterwand van Hal 4 is een galerij van posterpresentaties bedacht, waar deze innovaties worden tentoongesteld.

Bucky Lab en Architectural Engineering Studio

Masterstudenten Bouwkunde van de TU Delft werken in het laatste kwartaal van 2021 aan de presentatie van een expositie die helemaal in het thema Inception valt: ze herontwerpen architectonische iconen met andere, biobased materialen. Halen het ontwerp uit elkaar en componeren het opnieuw. Met maquettes, posters en video worden proces en resultaat gepresenteerd. Vanuit de aE Studio van Thijs Asselbergs ligt de focus op hergebruik, circulariteit en transformatie van bestaande gevels en gebouwen.

Inception Walk Through Cinema

Een heuse donkere tunnel met videoschermen en sound showers: de overgang tussen Hal 3 en 4 belooft een belevenis te worden met verschillende curatoren voor de videoprogramma’s op schermen in die hier worden geplaatst. Met focus op het thema Inception, het programma van de ambassadeurs en het aanbod van de exposanten.

DAPh Expo / Inception Photography

Samen met de fotografen van Dutch Architectural Photographers (DAPh) wordt gewerkt aan een dynamische presentatie van beelden van en met nieuwe (bouw-)technieken. In een museale sfeer is er aandacht voor het detail, de abstractie van de stad en de menselijke maat.

Inception Solar

Solar Visuals is een directe spin-off van UNStudio en richt zich op de architectonische integratie van fotovoltaïsche elementen in de gevel. Samen met de ambassadeur van GEVEL werkt Solar Visuals met partner AGC aan een presentatie waarbij zon, daglicht en kleur de ingrediënten zijn.

Laatste nieuws