Ambassadeurs

Met de editie van 2022 ging GEVEL een stapje verder. Er was gekozen voor het thema INCEPTION, dat staat voor “aanvang, begin, start”: een eerste stap, een nieuw tijdperk. Te beginnen met de nieuwe locatie van GEVEL: Hal 3 en 4 in de Jaarbeurs in Utrecht. Elkaar weer ontmoeten, nieuwe contacten maken en vooral kennis en ideeën uitwisselen in een omgeving die daarvoor alle aanleiding geeft.

Net als in de film Inception, ging het tijdens GEVEL 2022 om de kracht van het idee. “Een enkel idee van de menselijke geest kan steden bouwen. Een idee kan de wereld veranderen en alle regels herschrijven”, zo stelt hoofdrolspeler Dom Cobb (Leonardo di Caprio) in Inception. Anno 2022 hebben we veel van die ideeën nodig om de wereld te veranderen: om klimaatdoelstellingen te halen en gezonde gebouwen voor toekomstige generaties te bouwen.

Ambassadeurs tijdens GEVEL

Drie architectenbureaus gaven elk een dag invulling aan het programma in de GEVEL Arena.

  1. UNStudio uit Amsterdam opende op dinsdag 31 mei met een internationaal perspectief op materiaalinnovatie, klimaat en nieuwe energiebronnen.
  2. Met Toko Fuze uit Rotterdam was het programma op woensdag 1 juni gericht op samenwerking, samenleving en co-creatie met een hoog mate van circulariteit.
  3. Vakwerk architecten uit Delft ziet architectuur – zeker in relatie tot het thema Inception – als Gesammt-kunstwerk. Dit kreeg donderdag 2 juni op het podium en op de beursvloer gestalte door een breed perspectief op het vakgebied architectuur.

Ambassadeurs

Wij hebben drie architectenbureaus uitgenodigd om als ambassadeur elk een dag invulling te geven aan het gevarieerde en inspirerende programma in de GEVEL Arena. Dit waren de ambassadeurs van GEVEL 2022:

31 mei 2022

UNStudio
Amsterdam

Maak kennis

1 juni 2022

Toko Fuze
Rotterdam

Maak kennis

2 juni 2022

Vakwerk Architecten
Delft

Maak kennis