Exposities
De drie ambassadeurs die het programma in de GEVEL Arena bepalen (elke dag een ander architectenbureau: MVRDV, cepezed en heren 5 architecten) hebben ook een reeks paviljoens bedacht om hun invulling van het thema Modern Utopia te visualiseren. De paviljoens zijn geplaatst langs de route van de lemniscaat in de plattegrond en herkenbaar aan de gekleurde vlakken in het tapijt. Er zijn twee glazen paviljoens (een paviljoen dat het thema privacy in nieuw licht zet en een paviljoen dat innovaties in beglazing laat zien), een volledig groen paviljoen, een sculpturaal paviljoen met gestapelde bakstenen en een paviljoen van hergebruikte bouwmaterialen. Voor alle paviljoens geldt: zien is beleven. En begrijpen!

 
Expo Utopia
Het thema Modern Utopia gaat over toekomstvisies. Die toekomstvisies kunnen er zijn op verschillende schaalniveaus en in gradaties van haalbaarheid. Expo Utopia geeft architecten, studenten en onderzoekers de ruimte om hun visie op de nabije en iets verdere toekomst te visualiseren. Met maquettes en video's op de Expo Utopia bij het Innovatietheater en korte presentaties daarover in de GEVEL Arena.

 
Hypermega
Vanuit de Portugese organisatie Ideas Forward worden jaarlijks internationale competities georganiseerd voor architectuurstudenten en jonge architecten, om hun visies een podium te bieden. Op GEVEL hangt bij het Innovatietheater en het Projectentheater een selectie van de inzendingen van de Hypermega competitie: een prijsvraag voor ideeën voor de stad van de toekomst. Posters met prachtige visualisaties van vooruitstrevende plannen, die soms rooskleurig zijn en in andere gevallen een scherp randje laten zien.
 

Archiprix International
Archiprix International toont een presentatie van de beste afstudeerprojecten van architectuuropleidingen van over de hele wereld. Eerder dit jaar werden de prijzen uitgereikt in Chili: de zeven winnaars (waaronder de Nederlandse studenten Maarten de Haas en Lesia Topolnyk) hangen prominent in Ahoy. De thema's van de getoonde projecten zijn divers, maar geven alle een vooruitstrevende visie op het landschap, de stad en de gebouwen van morgen.
 

Circulaire Gevels AMCA
De studenten van Architectural Engineering van de TU Delft bedachten onder aanvoering van professor Thijs Asselbergs concepten voor een nieuwe, circulaire gevel voor het grootste gebouw in Nederland: het AMC in Amsterdam. De modellen van deze circulaire gevels zijn nu voor het eerst buiten de universiteit te zien op de vloer van GEVEL. Thijs Asselbergs geeft op donderdag 30 januari in het Innovatietheater toelichting op het project, dat onderdeel uitmaakt van een grotere studie naar omgang met de bestaande gebouwenvoorraad.


Project Expo
Proefmodellen op ware grootte: in de Projecten Expo zijn mock-ups te zien van projecten die momenteel in uitvoering zijn. Hier staan enorme stukken gevel, waarmee nieuwe snufjes of productcombinaties zijn getest. In een museale omgeving, vlakbij het Innovatietheater, laat de Project Expo letterlijk de gevel van morgen zien.

 
BouwLab R&Do
Op GEVEL is het recent gelanceerde BouwLab R&Do aanwezig om de strategie en plannen te tonen. BouwLab is geïnitieerd door Smart Industry Fieldlab 3DMZ (3D Makers Zone) en wordt ondersteund door onder andere het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Infrastructuur en Water. Met demonstraties en voorbeelden van testcases en pilotprojecten, kan het BouwLab op de beursvloer laten zien waarvoor het is opgericht: nieuwe innovaties en technische mogelijkheden te onderzoeken en direct laagdrempelig toepasbaar te maken binnen de bouw. Op GEVEL zoekt BouwLab ook contact met de aanwezige exposanten en bezoekers. Pionieren kun je nu eenmaal het beste in teamverband.

 

 
Mediapartners