Bauporte Design Entrances
Stand: 01.D101

Contact

Zandsteen 14
2132 MR
Hoofddorp Nederland
+31 23 5575924

Whitepapers

Producten en diensten

De Prestige tourniquetdeur met hoge capaciteit is voortgekomen uit de allereerste entreedeuren die wij sinds 1908 geheel custom-made ontwikkelen en produceren. Bauporte heeft de 3 of 4 vleugelige tourniquetdeuren doorontwikkeld tot state of art handbediende of volledig automatische entree systemen. Onze 2 vleugelige  carrouseldeur Anti-S opbouw geeft tot 30% meer capaciteit dan een conventionele 2 vleugelige draai- of carroussseldeur en is zeer geschikt voor winkelcentra, ziekenhuizen, theaters, vliegvelden, hotels en conferentieoorden.

Door toepassing van handmatig of geautomatiseerd wegklapbare vleugels ontstaat een vlucht- en/of brandweg met hoge capaciteit, welke tevens voor doorgang van grote goederen kan worden gebuikt of als zomeropening.

Door de nieuwste sensor techniek voldoet de tourniquet aan de EN 16005 gebruiksveiligheidsnorm voor personenverkeer. Waardoor ook mindervalide comfortabel hun weg vinden door onze entreedeuren.

Diverse esthetische designs zijn er mogelijk zoals bijvoorbeeld geheel geïntegreerd licht in een al dan niet kleurend glazen plafond.

Speciale mogelijkheden:
Aandrijving in de vloer of tegen kelderplafond
Tocht dichte afsluiting
Luchtgordijn in de vloer
Vlucht- en/of brandweg handmatig of geautomatiseerd wegklapbare vleugels
Beveiligingsfunctie en/of toegangscontrole
Brandwerende uitvoering volgens EN 6068, 6069, 6075 of gelijkwaardig.
Inbraakwerende uitvoering volgens EN 1627 Weerstandsklasse 2,3,4
Kogelwerende uitvoering volgens EN 1522 FB1, FB2, FB3, FB4 en hoger
Bomwerende uitvoering volgens EN 13123 en EN 13124 EXR1, EXR2 en hoger
Gevelaansluitingen op maat
Custom-made specificaties

De wereld verandert. In deze tijd wordt de brandveiligheid van gebouwen en daarmee brandwerende entreedeuren steeds meer op de proef gesteld. Bauporte is inmiddels meer dan 100 jaar actief in het vervaardigen van unieke entreedeuren en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van brandwerende tourniquet- en overige entreedeuren.

Onze brandwerende tourniquetdeuren worden getest en gecertificeerd. Het testen gaat in dit geval veel verder dan een papieren controle. De tests omvatten daadwerkelijk opgebouwde tourniquetdeuren, welke letterlijk worden onderworpen aan brandveiligheid.Dit houdt in dat de tourniquetdeur in een brandtestoven wordt getest op de brandwerendheid. Tijdens en na dit proces wordt de deur op diverse criteria gecontroleerd en beoordeeld of deze geclassificeerd kan worden naar de gevestigde normen. Bauporte heeft deze tests met succes volbracht en geeft per tourniquetdeur -per gebouw- brandveilige certificaten af.

Het niet hebben van een certificaat heeft direct nadelige invloed op de afname van een gebouw en de daaraan gekoppelde verzekeringspremies. Bauporte is het enige bedrijf in Europa dat officieel geteste brandwerende Tourniquetdeuren vervaardigd.

De wereld verandert. Deze tijd vraagt steeds meer om afscherming van gebouwen en persoonlijke eigendommen en daarmee inbraakwerende entreedeuren. Bauporte Design Entrances is inmiddels meer dan 100 jaar uniek in het vervaardigen van dit soort entreedeuren en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van inbraakwerende Tourniquetdeuren.Onze Kogelwerende, RC2, RC3 en RC4 tourniquetdeuren worden getest en gecertificeerd door het IFT in Rosenheim. Het IFT is een geaccrediteerd orgaan. Het is het enige instituut in Europa dat zich bezighoudt met het testen van inbraakwerende tourniquetdeuren. 

Het testen gaat in dit geval veel verder dan een papieren controle. De test omvatten  daadwerkelijk opgebouwde tourniquetdeuren, welke worden onderworpen aan inbraak. Dit houdt in dat men de tourniquetdeur met zagen, schroevendraaiers, hamers en hydraulische apparatuur bewerkt. Alleen na deze test zal worden beoordeeld of de deur geclassificeerd kan worden naar de normen van RC2, RC3 en RC4. Bauporte heeft deze tests met succes volbracht en geeft per tourniquetdeur -per gebouw- certificaten af.

Het niet hebben van een certificaat heeft direct nadelige invloed op de afname van een gebouw en de daaraan gekoppelde verzekeringspremies. Bauporte Design Entrances is het enige bedrijf in Europa dat officieel geteste inbraakwerende Tourniquetdeuren vervaardigd.
Mediapartners