Awood
Stand: 01.C070
Awood is sterk gespecialiseerd in het leveren van buitenparket en gevelparket. Uit eigen productie en met een beperkte selectie internationale A-merken. 

Hiermee is kostbare knowhow verkregen om professioneel te kunnen schakelen tussen deze verschillende A-merken: Stabiele en duurzame hardhoutsoorten zoals o.a. Garapa, Alungu, Padoek en Ipé voor de buitenparket Suprême.

Moso Bamboo Xtreme met BREEAM certificaat en met een enorme hardheid die is verkregen uit een gepatenteerd productieproces.

Fiberon met Permatech Coating die sterk kleurbehoudend is, een stroefheidscertificaat heeft en goedkoop in onderhoud is.

Improved Oak van Amerikaans eikenhout uit eigen streek. Door High Tech Thermo Modificatie in Nederland heeft dit Europese hardhout sterk verbeterde eigenschappen. Dus geen looizuur meer, veel stabieler, gebruiksklasse 2 en harder dan vele zachthout modificaties.In FSC hardhout en alle overige in het bestek gevraagde vlonder of terrasplanken adviseren we graag. Door onze ervaring wordt u en uw opdrachtgever wijzer. Welk product het beste aansluit, bij de verwachtingen en wensen van uw opdrachtgever, beantwoorden we graag samen

Contact

Erfstraat 19
5405 BE
Uden Nederland
+31 413 249885
LinkedIn

Whitepapers

Producten en diensten

Gevelparket Varibo Moso Bamboo

Moso Varibo Gevelparket: in samenwerking met Moso Bamboo ontwikkelde Awood een eigen Gevelparket in variabele breedtes. Hier is gekozen voor de ongeoliede versie, zodat de vergrijzing aan de gevel, sneller mag optreden. De variabele breedtes kunnen met clips zowel horizontaal als verticaal bevestigd worden. De 18 mm dikke X-treme planken hebben een veer en groef op de kopse uiteinden.De afstand tussen de planken wordt door Cobra 18 clip bepaald en is 4 mm.Het systeem is vanaf 1 maart 2018 leverbaar. Op de foto’s staan prototypes die nog geolied zijn. Daarom ook een paar foto’s van vergrijsde Moso Bamboo met ongeveer gelijke look, maar nog niet variërend in breedte.

Gevelparket Supreme

Gevelparket Supreme: Zoekt u een gevelparket uit hardhout of eiken dat onzichtbaar bevestigd wordt en waar de afwerking, van zeer hoog niveau is?Het unieke profiel maakt het mogelijk om de gevelplanken, horizontaal of verticaal, blind te bevestigen.

De veer en groef verbinding op de uiteinden van elk deel sluiten perfect en geven het kenmerkende parket uitstraling. Dus de schroeven en de B-fix clips zijn niet zichtbaar. Terwijl tussen de planken wel ruimte is voor ventilatie. 

Natuurlijk dient er achter de gevelparket altijd voldoende ventilatie te zijn. Bij verticale bevestiging betekent dit meestal een dubbele achterconstructie. Awood produceert zelf het Gevelparket Supreme. Leveren van kennis, materiaal en indien wenselijk doen we ook de montage in opdracht van deprofessional.

Improved Oak

Improved Oak Gevel

Amerikaans eiken van Nederlandse bodem met groene stroom en stoom verduurzaamd.
Vervolgens is het goed inzetbaar als gevelbekleding. Van Hult & Bult tot Supreme.

Door de hoge druk thermo/stoom modificatie zijn de eigenschappen sterk verbeterd. Stabieler en duurzamer. Het Amerikaanse eiken wordt in Uden geschaafd tot verschillende profielen.

De Hult & Bult is 3 zijdig geschaafd en kent dus een hele ruwe kant. Noesten en scheuren zijn hier juist wenselijk.

 Het Gevelparket Supreme in Improved Oak is voorzien van een kopse veer en groef en is een half open blind te bevestigen gevelsysteem.

Links

Mediapartners