vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek
Stand:
De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) behartigt de collectieve belangen van de Nederlandse keramische industrie. De sector omvat zowel nationale als internationale, soms beursgenoteerde ondernemingen, die in een industrieel proces de grondstof klei omzetten in een keramisch product, veelal bedoeld voor toepassing in de bouw.

De bij KNB aangesloten fabrikanten produceren metselbaksteen, straatbaksteen, (poreuze) binnenmuursteen, keramische dakpannen, keramische wand- en vloertegels, keramische raamdorpels en sieraardewerk.

Voor de productie van al deze keramische producten wordt gebruik gemaakt van klei als natuurlijke grondstof, al of niet gemengd met andere grondstoffen al naar gelang de gewenste prestaties van het eindproduct.

Keramische producten zijn duurzaam, vormvast en onderhoudsarm. Het zijn veilige en klimaatvriendelijke producten die in ons dagelijks leven een belangrijke rol spelen.

De Nederlandse keramische industrie omvat ongeveer 20 nationale en internationale ondernemingen met 43 productielocaties. De keramische industrie verschaft werk aan circa 2.500 mensen en realiseerde in 2017 een omzet van 500 miljoen Euro.

Contact

Florijnweg 6
6883 JP
Velp Nederland
+31 26 384 5630

Whitepapers

Mediapartners