Nieuws, Persbericht 26 October 2021

GEVEL 2022 markeert een nieuw begin

De Jaarbeurs in Utrecht is op 31 mei, 1 en 2 juni 2022 het toneel van GEVEL 2022. Het grootste live evenement voor de gevelbranche markeert op meer dan één manier een nieuw begin. Niet alleen heeft het evenement een grotere opzet, ook is het de eerste keer dat de branche op deze schaal weer bij elkaar kan komen. GEVEL 2022 heeft als thema ‘Inception’, dat zich vertaalt als ‘start, begin, idee’. De registratie is inmiddels geopend.

Elke twee jaar komen exposanten en bezoekers bij elkaar op GEVEL om hun fascinatie voor de gebouwschil te delen, en kennis en ervaring uit te wisselen op het gebied van vakmanschap van het ontwerp en de engineering van de gebouwschil. In februari 2022 openen die deuren voor het eerst in Utrecht: in twee hallen van de Jaarbeurs biedt GEVEL 2022 een gevarieerd aanbod van deelnemende bedrijven en instellingen, een intensief en inspirerend inhoudelijk programma en veel omlijstende exposities en activiteiten.

Het team van GEVEL is op dit moment druk doende met het vastleggen van de deelnemers: grote en kleine spelers in de gevelbranche, van gevestigde namen tot inspirerende starters. Achter de schermen wordt druk gewerkt aan het programma voor de drie dagen in februari, met exposities, videopresentaties en lezingen in twee theaters. Het innovatietheater zal een programma brengen met inhoudelijke lezingen van zowel exposanten als onderwijsinstituten en brancheorganisaties.

Inception vertaald naar de praktijk

De centraal gelegen GEVEL Arena is het podium voor drie GEVEL ambassadeurs. Drie architectenbureaus zijn al vanaf begin 2021 bezig om het thema ‘Inception’ te vertalen naar een programma.

  • UNStudio uit Amsterdam opent op dinsdag 31 mei met een internationaal perspectief op materiaalinnovatie, klimaat en nieuwe energiebronnen.
  • Met Toko Fuze uit Rotterdam is het programma op woensdag 1 juni gericht op samenwerking, samenleving en co-creatie met een hoge mate van circulariteit.
  • Vakwerk architecten uit Delft ziet architectuur – zeker in relatie tot het thema Inception – als Gesammtkunstwerk. Dit krijgt donderdag 2 juni op het podium en op de vloer gestalte door een breed perspectief op het vakgebied architectuur.

Een plattegrond om te structureren of te verrassen

“De bezoeker zal het beleven als een inspiratielabyrint: op elke hoek is er een verrassing”, vertelt Marisa Richter van GEVEL. “Met prachtige zichtlijnen en een grafische plattegrond wordt GEVEL een belevenis.” Voor bezoekers die gestructureerd alle stands bezoeken geeft de plattegrond houvast. Voor anderen, die liever verdwalen en zich laten leiden door wat ze zien, is het een feest van ontdekking. De letters en cijfers GEVEL 2022 zijn door architect Marco Romano in de plattegrond vertaald tot een unieke beursindeling.

Elk idee is welkom

Het team van GEVEL gaat graag het gesprek aan over ideeën voor mogelijke deelname aan het evenement: of het nu gaat om een plek op de beursvloer, een lezing of een georganiseerd bezoek in groepsverband. Richter: “Zeker is dat met de nieuwe opzet van GEVEL niemand naar huis gaat zonder een nieuw idee of nieuwe inspiratie. De gevelbranche en de ambassadeurs van GEVEL gaan iedereen verrassen, dat staat nu al vast.”

Meer GEVEL-nieuws & Registreren

Meer informatie over GEVEL? Je vindt hier meer over de deelnemers, het programma, de ambassadeurs en omlijstende activiteiten vind je hier op de website. Jezelf alvast registreren voor een bezoek aan GEVEL kan hier.

Ook interessant