Nieuws 28 March 2022

Studeren op gevels: onze GEVEL-professoren vertellen!

Marcel_Billow_MOOC
Alles wat je wilt weten over gevels, maar nooit durfde te vragen? In de komende maanden is er voldoende gelegenheid om alle vragen te stellen aan de GEVEL-kenners bij uitstek: Ulrich Knaack, Tillmann Klein en Marcel Bilow – allen docent aan de TU Delft en al sinds jaar en dag betrokken bij GEVEL. Een online webcursus (MOOC) over gevelbouw start in mei. Tijdens GEVEL 2022 zijn de resultaten van studenten te zien in de Bucky Lab Expo in Hal 4 en geeft Marcel Bilow een live college op donderdag 2 juni.

Met een camper en cameraploeg gingen Ulrich Knaack en Marcel Bilow op pad: langs spannende gevels, om ze ‘live’ te zien en de bedenkers te interviewen. Om de voor de hand liggende vragen te stellen (Wie? Wat? Waarom?) maar ook de wat ongemakkelijke (Hoe? Waarom niet?). Het resultaat van deze ontdekkingsreis is een online cursus gevelbouw onder de vlag van de TU Delft: MOOC ‘Facade design and engineering: complexity made simple’, die op 4 mei start.

MOOC Trailer | Façade Design & Engineering: Complexity Made Simple.

Bucky Lab Expo in Hal 4

Het enthousiasme waarmee Ulrich en Marcel met betrokken architecten en ingenieurs over hun vakgebied praten, is ook zeker af te lezen aan de werken van hun studenten. Tijdens GEVEL 2022 zullen maar liefst zeventien modellen en mock-ups worden gepresenteerd van gevel-ideeën die in het afgelopen collegejaar zijn ontwikkeld. De Bucky Lab Expo in Hal 4 belooft een aandachtstrekker te worden die onder de vlag van het centrale beursthema Inception precies doet wat het belooft: kleine ideeën met grote potentie laten zien.

GEVEL college live op 2 juni

Al zullen docenten en studenten ook op de andere beursdagen aanwezig zijn, op donderdag 2 juni 2022 geeft Marcel Billow in het Innovatietheater een college gevelbouw. Natuurlijk laat hij daarbij zien hoe in Delft studenten gevels leren ontwerpen en engineeren (en schaalmodellen leren bouwen!). Maar dit is ook de kans om de schat aan kennis van onze GEVEL-professoren te raadplegen! Houd daarom de programmapagina van GEVEL goed in de gaten voor aanmelding en exacte tijden.

 

Meer info of gratis registreren?

Ook interessant