Artikel, Nieuws 19 april 2022

De week van GEVEL ambassadeur Vakwerk Architecten

Vakwerk Architecten

Op donderdag 2 juni zijn de vakmensen van Vakwerk Architecten de ambassadeurs van GEVEL 2022. En dat wordt een feest!

Onder de titel ‘Inception Festival’ vult het architectenbureau de GEVEL Arena met vier bijzondere sessies, waarbij het overkoepelende thema INCEPTION is vertaald naar de dagelijkse praktijk.

Ellen van der Wal legt uit: “Wij zien het thema INCEPTION als het gegeven dat je je dromen wel degelijk waar kunt maken. Dat hebben wij gedaan met de oprichting van ons bureau, met het Vakwerkhuis en met projecten die we zelf hebben geïnitieerd.” Hoe ze dat hebben gedaan? Je hoort het tijdens GEVEL!

WHAT THE VAK IS GOING ON?

Het begint met een idee: een eigen architectenbureau. Drie collega’s besluiten om de stap te wagen: Francesco Veenstra, Paul Ketelaars en Ellen van der Wal richten Vakwerk Architecten op. In een paar jaar tijd is het bureau enorm gegroeid en is het ondernemerschap uitgegroeid naar het uitbaten van het Vakwerkhuis, het brouwen van bier en het initiëren van projecten. Francesco werd in september jongstleden Rijksbouwmeester. De eerste sessie in de GEVEL Arena op donderdag 2 juni is het moment om de drie oprichters van Vakwerk Architecten – met al hun verschillende petten op – eens goed te bevragen: ‘What the Vak is going on?’

GEZONDE MATERIALEN, DAGLICHT, KUNST EN GRAFIEK

De vier sessies van Vakwerk Architecten in de GEVEL Arena hebben uiteenlopende onderwerpen. De dag opent met een vraaggesprek van de partners in het bureau. De tweede sessie gaat het over materiaalgebruik: kan er meer met minder? De gevel van het Vakwerkhuis is bijvoorbeeld deels gebouwd met materialen van Marktplaats. Daarna gaan we het hebben over gezonde gebouwen en ‘healing environments’: hoe kan de gevel hier een rol spelen? In de laatste sessie worden voorbeelden gegeven van kunst en grafiek in combinatie met architectuur: over ‘the art in architecture’ en hoe dat mensen blij kan maken.

Maak kennis met Vakwerk Architecten

Meer info of gratis registreren?