Programma en sprekers

Het Innovatietheater geeft diepgang op details. In de architectuur en bouwtechniek gaan de ontwikkelingen razendsnel. Het GEVEL Innovatietheater in Hal 4 is het podium voor branche-verenigingen, onderwijsinstellingen en praktijkverhalen. In korte, inhoudelijke sessies worden technische en beleidsmatige thema’s aangesneden. Met lezingen over de ontwikkelingen vanuit de baksteen, staal- en betonindustrie, onderzoekstrajecten in de gevelbranche en presentaties van pionierende projecten.

In de Cinema Lounge worden doorlopend video’s getoond van innovatieve projecten in aanbouw en ontwikkeling. Exposities zijn er o.a. van Archiprix International, Concrete Case Studies, Ideas Forward, DAPh, universiteiten en academies.

In de GEVEL Arena wordt invulling gegeven aan het lezingenprogramma door de ambassadeurs van GEVEL 2022.

GEVEL Arena

De GEVEL Arena is het podium voor de ambassadeurs. Elke dag is een ander bureau verantwoordelijk voor het programma, dat voor alle dagen het overkoepelende thema ‘Inception’ heeft gekregen. Met vier interactieve sessies worden actuele onderwerpen aangesneden.

Dinsdag 31 mei | Ambassadeur UNStudio
Inception SUN

Daglicht staat centraal tijdens het internationale (en Engelstalige) programma dat UNStudio presenteert onder de titel ‘Inception SUN’. Van onzichtbaar, naar transparant, wit en uiteindelijk ‘red hot’ geven de sessies reflectie op verschillende actuele ontwikkelingen in het werk van het bureau. Internationale sprekers op het podium en live via een online verbinding zorgen voor levendige discussies en een duidelijke visie op de toekomst van architectuur en de stad.

Woensdag 1 juni | Ambassadeur Toko Fuze
Inception Interactive

Ontwerpen en bouwen aan de stad doe je in samenwerking: dat is de visie van Toko Fuze en de leidraad voor de vier sessies op deze woensdag. Niet alleen laat het bureau zien hoe in Rotterdam de gevel (inclusief de vijfde, het dak) een intermediair is voor de bewoners. Ook is het podium voor de internationale ‘gevelhelden’ van dit bureau, waaronder Peter Fattinger. Dat alles met een muzikale omlijsting.

Donderdag 2 juni | Ambassadeur Vakwerk Architecten
Inception Festival

Inception als thema betekent voor Vakwerk de vertaling van dromen naar realiteit. En dat is precies wat de drie oprichters van dit bureau hebben gedaan voor hun eigen bureau, dat nu ook collectieve werkplek en café is en een eigen biermerk voert. Op het podium is er aandacht voor de ambitie van het bureau om meer (gevel, gebouw) te maken met minder en gezondheid als leidend argument voor veel ontwerpbeslissingen. Inspiratie komt uit beeldende kunst en grafiek. Vakwerk gaat een festival bouwen in Hal 3 en 4 op deze donderdag.

Laatste nieuws

Log in of registreer