Programma, exposities & sprekers

Het Innovatietheater geeft diepgang op details. In de architectuur en bouwtechniek gaan de ontwikkelingen razendsnel. Het GEVEL Innovatietheater in Hal 4 is het podium voor branche-verenigingen, onderwijsinstellingen en praktijkverhalen. In korte, inhoudelijke sessies worden technische en beleidsmatige thema’s aangesneden. Met lezingen over de ontwikkelingen vanuit de baksteen, staal- en betonindustrie, onderzoekstrajecten in de gevelbranche en presentaties van pionierende projecten.

Inschrijven
In het onderstaande programmaoverzicht kun je je alvast inschrijven voor een specifieke lezing en/of expositie welke je in het innovatietheater kan bijwonen.

Maar liefst tien exposities hebben een plek gevonden op de vloer van GEVEL 2022. Bij binnenkomst is er de Projecten Expo, met mock-ups op ware grootte in een parkachtige setting. Ook het grote scherm (10 x 5 meter) van de Cinema Lounge is meteen zichtbaar: hier worden fragmenten getoond van projecten, programma-onderdelen en innovaties die op de beursvloer te zien zijn.

Op andere plaatsen in Hal 3 en 4 zijn interactieve exposities met onder andere Betonhuis Constructief Prefab (Experimenteel Beton), KNB (Visual Storytelling), de TU Delft (o.a. Bucky Lab), BIPV, DAPh en Solar Visuals/AGC/UNStudio (Inception Solar).

Inception Cinema – in de tunnel tussen Hal 3 en Hal 4 – is een doorlopende voorstelling van projectvideo’s, inclusief ‘soundshowers’.

Voor het eerst staat er een kunstgalerie op GEVEL: Gallery Untitled uit Rotterdam die kunstenaars vertegenwoordigt wiens werk een sterke band met architectuur en de stad laat zien heeft een plek in Hal 3 gekregen.

In de GEVEL Arena wordt invulling gegeven aan het lezingenprogramma door de ambassadeurs van GEVEL 2022.

GEVEL Arena

De GEVEL Arena is het podium voor onze drie ambassadeurs: UNStudio, Toko Fuze en Vakwerk Architecten. Daar worden tijdens GEVEL elke dag interactieve sessies gehouden en actuele onderwerpen aangesneden door de ambassadeurs.

  • GEVEL dag 1 | Dinsdag 31 mei | UNStudio
    UNStudio geeft op dinsdag 31 mei vier inspirerende sessies tussen 11.00 – 17.00 uur
  • GEVEL dag 2 | Woensdag 1 juni | Toko Fuze
    Op woensdag 1 juni is het podium aan Toko Fuze. Laat je verrassen door de boeiende sessies tussen 11.00 – 17.00 uur
  • GEVEL dag 3 | Donderdag 2 juni | Vakwerk Architecten
    Last but not least is het op donderdag 2 juni de beurt aan Vakwerk Architecten. Ook zij zullen je tussen 11.00 – 17.00 uur inspireren met onderwerpen over de hedendaagse thema’s.

Laatste nieuws

Log in of registreer