Heren 5
Heren 5 is een architectenbureau, gevestigd in Amsterdam. Op donderdag 30 januari 2020 heeft Heren 5 de regie over het programma van GEVEL. Benieuwd wat Heren 5 gaat laten zien op de beurs? Bekijk hieronder de video! 


Ons Utopia: traditionele waarden en nieuwe technieken

Wij gingen in gesprek met Jan Klomp van Heren 5. De vier partners van het bureau zijn aanwezig op 30 januari 2020 om de diversiteit aan onderzoeken binnen Heren 5 te laten zien in de GEVEL Arena, het Innovatietheater en op de vloer. ‘Binnen ons bureau - maar ook in breder verband - doen we onderzoek naar maatschappelijke ontwikkelingen en bijvoorbeeld klimaatadaptatie’, vertelt Jan Klomp. ‘Op GEVEL kunnen we dat onderzoek laten zien, maar ook aanvullen met informatie van de bezoekers en exposanten. We komen niet alleen informatie brengen, maar halen ook graag nieuwe data op!’


Lees het hele interview

Sprekers Heren 5

Ineke Brunt | Frederik Molenschot | Folkert de Jong | Michiel Schuurman
De Kunst van Architectuur - 
Introductie door Jan Klomp en Merijn de Jong 
kunstgevelsessie_1579022720.jpg
Elk project verbeeldt een verhaal. De mens draagt dat verhaal, lééft erin. Ieder verhaal heeft verschillende lagen: heren 5 luistert naar bewoners en gebruikers, we onderzoeken trends en ontwikkelingen, we zoomen in op de locatie en de opgaven, en we signaleren drijfveren en dromen. Kan ‘De Kunst van Architectuur’ helpen de vertaling te maken van droom naar daad, zodat ieders hart daar sneller van gaat kloppen? Een sessie met een ambitieuze opdrachtgever, een architect en drie beeldend kunstenaars over hun Modern Utopia met wervelende beelden, prikkelende vragen aan de sprekers en de zaal onder leiding van Caroline Kruit.

Edwin Gardner- Studio Monnik & Dingeman Deijs - Dingeman Deijs Architects
De Stad van Morgen
dingeman-edwin_1578949101.jpg
Bij heren 5 ontwerpen wij de context voor een gezond en prettig dagelijks leven. Onze ambitie is ervoor te zorgen dat die context niet alleen nu past, maar dat die ook morgen gekoesterd blijft. Na een intro van heren 5 plaatsen twee gastsprekers, onder leiding van Caroline Kruit, de utopische stad in een nieuw perspectief. Hoe gaan we daarin om met klimaat en energie? Kan de stad weer een gezonde plek worden om te wonen? Een stad die klimaatadaptief is, met een rijke biodiversiteit, zonder licht- en luchtvervuiling. Laat je inspireren en kom kijken hoe de stad van morgen eruit ziet!

Jeroen Atteveld Heren 5 & Jeroen Slot - Gemeente Amsterdam
Big Data Warme Data

jeroen-en-jeroen-h5_1578990564.jpg
Heren 5 is gefascineerd in wat thuis betekent voor de mensen voor wie we bouwen. Middels big data en warmte data proberen we in contact te komen met de woondromen van de Nederlander. In de sessie Big Data Warme Data gaan we in op vragen als: Wat is de woonwens van de Nederlander? Hoe zijn de huishoudensamenstellingen de laatste jaren veranderd? Wat zijn de woontrends van morgen? En hoe wordt in stedelijke gebieden omgegaan met nieuwe woonvormen? Aan de hand van deze vragen geven we inzicht in de  vertaalslag van big en warme data naar ontwerp.

 


Jeroen Atteveld & Gijs Rikken
Ontwerp je Home Utopia!
jeroen-atteveld.jpggijsrikken-1.jpeg
In deze sessie trappen we af met het delen van de woondromen van de gevelbeursbezoeker, die we in drie dagen gevelbeurs hebben opgehaald in ons paviljoen Home-Utopia. Ook zullen we deze woonwensen uitzetten tegen die van de Nederlander aan de hand van de laatste big data van Funda. Na de opwarming beginnen we met een sessie ‘live scripten’. Hierin gaan we live, op interactieve wijze onder leiding van Caroline Kruit, door de aanwezigen vragen te stellen over hun ideale woning een utopisch woonmilieu ontwerpen. Spektakel gegarandeerd!

Mediapartners