Seminar
29 januari | 15:00 - 16:00
Theater 01 - Arena

 Slimme gevels – BENG: theorie en praktijk

Met de invoering van de nieuwe regelgeving ten aanzien van de energieprestatie komt de kwaliteit van de gebouwschil verder centraal te staan. Door passieve uitgangspunten te combineren met slimme oplossingen in de gevel kan in belangrijke mate worden bijgedragen aan een reductie van het energiegebruik van gebouwen. Tijdens deze presentatie zal Ieke Kuijpers-van Gaalen stilstaan bij de regels beschreven in de nieuwe rekenmethodiek, NTA 8800, in relatie tot gevels. Leonie van Ginkel zal met behulp van praktijkvoorbeelden slimme en innvatieve oplossingen voor de gebouwschil illustreren.
De gebouwschil en de energie uitdaging
Inbedden technologie in ontwerpproces
Spreker
Ieke Kuijpers - van Gaalen - DGMR Raadgevende Ingenieurs B.V. | Leonie van Ginkel - ARUP
Ieke Kuijpers - van Gaalen - DGMR Raadgevende Ingenieurs B.V. | Leonie van Ginkel - ARUP
Ieke Kuijpers is senior adviseur op het gebied van energiebesparing in gebouwen. Zij is al sinds 1998 als expert betrokken bij de ontwikkeling van de energieprestatiemethode en is co-rapporteur van de NTA 8800: de nieuwe BENG-methode. Met deze BENG-methode voerde zij de afgelopen anderhalf jaar, als een van de eersten in Nederland, duizenden berekeningen uit. De kennis die ze daarbij opdeed deelt ze graag met anderen. Ze geeft regelmatig lezingen en schreef diverse artikelen over dit onderwerp. Ieke is directeur van DGMR Raadgevende Ingenieurs.

------------------------------

Leonie van Ginkel is senior adviseur gespecialiseerd in geveltechniek, bouwfysica en duurzaamheid werkzaam voor multidisciplinair adviesbureau Arup. Leonie heeft gedurende haar carrière in New York en Amsterdam gewerkt. Haar interesse ligt in het integreren van technische oplosingen op het snijvlak van architectuur en techniek waarbij duurzaamheid en comfort centraal staan.
Exposant
cepezed
Mediapartners