Indupol International NV
Stand: 01.A113
Indupol is gespecialiseerd in de productie van state-of-the-art composietbekleding voor residentiële, zakelijke en overheidsgebouwen.
Architecten hebben de creatieve vrijheid nodig om een gebouw te ontwerpen dat esthetisch aantrekkelijk is, terwijl het nog steeds in staat moet zijn om zijn doel te vervullen. Bekleding wordt historisch vaak uitgevoerd in metaal / aluminium (beperkt in vormgeving) of steen en beton (zwaar en beperkt in vormgeving).
Composietbekleding is gemakkelijk te vormen in meer complexe ontwerpen (zoals dubbel gebogen oppervlakken) en eenvoudig te onderhouden. Composieten zijn een zeer veilig materiaal om te gebruiken vanwege de beschikbaarheid van brandvertragende harsen en vulstoffen. Onze ervaring in het produceren van de zeer grote bekledingsunits en het just-in-time leveren in de juiste volgorde aan u ter plaatse, zal u helpen een soepel bouwproject uit te voeren. We bespreken graag met u de volledige reeks mogelijkheden die op maat gemaakte composietbekledingen kunnen bieden.
Behandeling en transport van composietbekleding
Architecten en aannemers kunnen besluiten om composietbekleding te gebruiken voor meer ontwerpvrijheid, wat zorgt voor echt mooie gebouwen. We hebben een bewezen staat van dienst om niet alleen de gespecificeerde onderdelen te leveren, maar ook om een integrale partner te worden in het hele bouwproces. U kunt vertrouwen op de productie en JIT (just in time) levering van de juiste onderdelen in de juiste volgorde. Wij zorgen voor het gehele logistieke proces en leveren uw panelen vanuit onze productiefaciliteiten . Ongeacht de grootte of kromming van uw bekledingseenheden, wij kunnen zowel productie als logistiek aan.
Een veilige en indrukwekkende uitstraling voor uw gebouw
Het produceren van composietbekleding betekent vaak ook het hanteren van zeer grote composietproducten en matrijzen. We hebben gevelplaten tot een lengte van 15 meter geproduceerd. We kunnen u adviseren over de beste manier om de lambrisering te monteren en we kunnen alle afhandeling en logistiek voor u regelen. Elk gevelproject is voor ons een aangepast proces.
Wilt u nog grotere of meer gebogen gevelplaten produceren? We bespreken graag de opties met u. Veiligheid in bekledingsmaterialen is een zorg die we altijd vroeg aanpakken. We gebruiken alleen vlamvertragende composieten bij het produceren van bekleding. Wij kunnen u adviseren over de best beschikbare composieten om veilig te gebruiken in de bekleding en in overeenstemming met de bouwvoorschriften.
Duurzame buitentoepassing in elke kleur
Bekleding is meestal bedoeld om een leven lang mee te gaan. Wij hebben de composieten die hun functionaliteit en aantrekkingskracht behouden in alle weersomstandigheden. Wanneer u een gevangenismuur bouwt, moeten de samengestelde delen zelfs meer kunnen weerstaan dan alleen de regen en sneeuw. Duurzaamheid is in elk aspect cruciaal. Indupol heeft ook verf afwerkingssystemen met de nieuwste ultramoderne apparatuur die beschikbaar is voor het aanbrengen van kleuren in de beste kwaliteit (glanzende, matte of ge-textureerde afwerking). We kunnen u deskundig advies geven over de beste, lichtgewicht composietmaterialen voor de klus.
Prefab sanitaire units
We ontwikkelen en produceren ook modulaire prefab sanitaire units voor nieuwe en renovatieprojecten, die u vrijheid bieden door 3D-ontwerp, een stevig, gemakkelijk te reinigen naadloos oppervlak voor extra hygiëne en een vlotte montage op het terrein met veel tijdwinst tijdens de bouwwerkzaamheden. We kunnen de prefab sanitaire units leveren, inclusief kranen voor wastafels, douchekranen en douchesystemen. De zogenaamde plug & play-oplossing.
Wij bieden een scala aan productie- en afwerkingstechnieken voor uw FRP-onderdelen (vezelversterkte kunststof). Onze persoonlijke aanpak en open communicatie zorgen ervoor dat we u en uw bedrijf begrijpen. We weten hoe we uw samengestelde onderdelen moeten maken.
U krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding, omdat we voor elk onderdeel van uw bestelling de meest geschikte productiemethode selecteren. We houden rekening met uw geschatte batchgrootte, afwerking en dimensioneringsvereisten. Natuurlijk hebben onze afgewerkte composietproducten de vereiste eigenschappen zoals sterkte, flexibiliteit en duurzaamheid.
We kunnen gekleurde harsen gebruiken of de onderdelen in elke gewenste kleur lakken. Onze assemblagelijn combineert de verschillende onderdelen en een breed scala aan aanvullende bevestigingen en fittingen.
Dus of u nu losse composietonderdelen of complete, geassembleerde producten wilt, onze faciliteiten zijn ervaren om ervoor te zorgen dat uw project naar tevredenheid wordt opgeleverd.

Contact

Hoge Mauw 380
2370
Arendonk België
+32 14 68 91 91
TwitterLinkedIn

Producten en diensten

Up Mountain Amstelveen

Op de nieuwe Q Park parkeergarage die gebouwd werd op de bestaande fundering van het voormalige V&D winkelpand werd door ASR een nieuwe woontoren ontwikkeld in een ontwerp van Rijnboutt Architecten uit Amsterdam.
Bij de realisatie van de buitenruimten diende een lichtgewicht bekleding toegepast, dit in verband met de beperkte capaciteit van de bestaande fundering. Indupol ontwikkelde een glasvezelversterkt composietlaminaat dat voldoet aan alle randvoorwaarden qua vorm, brandgedrag en esthetiek.

Het composiet wordt toegepast als front- en plafondelementen bij de balkons. Een combinatie met de 2 verdiepingshoge composiet kolommen maakt het vlechtwerk met “ketting en inslag” compleet. Akor uit Rijssen integreert de tot wel 11 meter lange prefab composietfronten en 6 m hoge composietkolommen in een stalen balkon-en balustradeconstructie.
De strakke gevelelementen toegepast met een minimum aan naden sluiten perfect aan bij het beeld dat de architect voor ogen had.
Het composiet voldoet tevens aan alle technische eisen zoals o.a. brandvoortplanting en brandoverslag, eigenschappen die bij een gevel anno 2020 vanzelfsprekend moeten zijn.

Sijthoff Den Haag

Bij de renovatie en herbestemming van het pand van de vroegere uitgeverij Sijthoff aan de Grote Marktstraat in Den Haag, wilde V8 architecten uit Rotterdam twee accenten leggen in het ontwerp van de gevel.
De enorme verticale composiet gevelelementen met een diep golvend reliëf overspannen een hoogte van 4 verdiepingen en geven met hun taps verloop een bijzondere dynamiek aan de gevel. De composiet borstweringen vormen het verbindend element tussen deze imposante kolomelementen waarbij een bronskleurig U profiel een subtiele overgang creëert tussen beide onderdelen.

Dat het materiaal brons een belangrijke rol speelt in het totale beeld van het gebouw wordt onderstreept door de gigantische bronzen ooievaars die als symbool voor de stad Den Haag niet mochten ontbreken.
Indupol heeft in samenwerking met de bronsgieterij een techniek ontwikkeld om de zichtzijde van de composietluifel exact dezelfde bronzen “look and feel” te geven.
Het bijzondere en moderne ontwerp vertaald in een hedendaags materiaal geeft een 2020 knipoog naar de traditionele gevel en luifel van het pand van de Bijenkorf.

Eurojust Den Haag

Over de bijzondere veiligheidseisen die heden ten dage gesteld worden aan de huisvesting van o.a. Europese justitiële diensten valt uiteraard niet te onderhandelen. Daarom werd door Mecanoo architecten uit Delft een ontwerp uitgewerkt waarbij omwille van afluistergevaar alle ramen niet verticaal maar onder verschillende hellingen in de gevel werden geplaatst.
Verder werd op de begane grond veel aandacht besteed aan kogelwerendheid en inbraakveiligheid. Een doorgedreven prefab aanpak, gebruik makend van SIPS elementen als binnenspouwbladen en een composiet gevelbekleding als buitenschil, maakte het mogelijk de meer dan 6500 m2 grote gevel(s) in minder dan 4 maanden volledig te sluiten.
De elementen werden gepotdekseld gemonteerd waardoor een minimum aan naden zichtbaar blijft.

De toepassing van glasvezelversterkt composiet in de kroon van de toren zorgde voor een monoliete uitvoering van de meer dan 10 meter hoge elementen.
Het materiaal composiet is bij uitstek geschikt voor de gevraagde afmetingen en de naadloze uitvoering van alle wisselende dieptes bij de neggen. De hoogwaardige PU gelakte oppervlakte garandeert een eenvoudig onderhoud en een duurzaam verouderingsgedrag waarbij garanties op kleurechtheid en glansgraad niet geschuwd worden.
TGM uit Asten combineerde onze elementen met de overige gevelonderdelen tot een perfecte gevel die ruimschoots beantwoordt aan de hoge standaard die deze opdrachtgever hanteert.

Links

Mediapartners